ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 2, Τ.Κ. 552 36 ( ΒΑΓΟΝΙΑ), Πανόραμα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6987181470 (Σπυρίδων Βακαλόπουλος)
www.2panoramatos.eu

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη και λειτουργεί από το 1910 σ'όλη την Ελληνική επικράτεια και σε πολλές Ελληνικές κοινότητες του Εξωτερικού. Απασχολεί παιδιά και εφήβους από 6 μέχρι 18 ετών και ενήλικους από 18 και άνω που χωρίζονται σε τέσσερις κλάδους ανάλογα με την ηλικία τους.
Τα Λυκόπουλα από 7 έως 10 χρονών, τους Προσκόπους από 11 έως 15 χρονών,τους Ανιχνευτές από 15 έως 18 χρονών και το Δίκτυο από 18 έως 30 χρονών. Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν με την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών στελεχών που τους βοηθούν να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους και να διαπαιδαγωγούνται στην συνεργασία και την υπευθυνότητα. Το Προσκοπικό πρόγραμμα καλλιεργεί την αυτενέργεια των παιδιών και την ενεργό συμμετοχή τους στην διοίκηση των Τμημάτων στα οποία ανήκουν.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από το 1910 έχει συνεχή παρουσία και προσφορά στην Ελληνική κοινωνία. Με τις υπηρεσίες του στους εθνικούς αγώνες, στην Μικρασιατική καταστροφή, στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, στη Μέση Ανατολή, στην Εθνική αντίσταση και στην Κυπριακή τραγωδία, οι Πρόσκοποι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ακόμα και τη ζωή τους για την Πατρίδα.

Οι Πρόσκοποι προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. 'Όταν και όπου χρειαστεί. Σε σεισμούς, πυρκαγιές, ακριτικά χωριά και στο στερημένο παιδί. Οι υπηρεσίες τους έχουν αναγνωρισθεί και τιμηθεί από την Πολιτεία. Σήμερα το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη απ'όλες τις Οργανώσεις νέων στην Ελλάδα. Χιλιάδες φίλοι και γονείς συμμετέχουν ενεργά σε Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και μαζί με τις Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων στηρίζουν και βοηθούν το έργο που γίνεται στα Προσκοπικά τμήματα.

Ακολουθήστε μας